Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pozitív gondolkodás

2010.01.31

 

 

Kép Igen széles a paletta mely ebbe a témakörbe belefér. Mivel ide tartoznak az ős tudással kapcsolatos mindenféle természetes gyógymódok.Test, Szellem, Lélek terápiák, az univerzális energia használata, tudatos energetikai térrendezés, de még a különböző harcművészetekben használt elmélyítő gyakorlatok sorába is megtalálhatóak az ezoterikus alapok. Mert az életenergia tudatos alkalmazásával erősithetjük belső erőnket, s annak kiterjedését, s ez bármilyem területen alkalmazva meghozza eredményét. Különböző események meghatározó ismeretek az állandó változás tükrében: pl. asztrológia, tarot, ji ching, feng shui. Fontos hogy az ezoterikus alaptörvényeket megértsük, beépítsük gondolatmenetünkbe és az összefüggéseket megtalálva megéljük. Melyek valóban nem törvények, hanem felfedezett tudatosságok. Mivel ezek időtállóak (így az örök mostra vonatkoznak)ezért mai időkben is biztonsággal alapozhatunk rájuk. Aki hisz benne és ismeri úgy is tudja, hogy működik. Hiszen minden működik. Mert ahogyan gondolkodom, olyan lessz az életem is, ha pozitívan akkor pozitív, ha negatívan akkor negatív. Sorsom a kezemben van, Én vagyok a kapitány és nem mindegy, hogy sors hajómat milyen vizen kormányozom, csendes vagy viharos tengeren, és az sem mindegy, hogy hogyan kormányozom. Aki nem hisz az ezoterikában, ha gondolja nyugadtan próbálja ki. Valóban érdemes letesztelni mindent, hisz a teszt eredményével bizonyosodunk meg a valóságról. Ha belső hitem kifejlődik, az nagyon jó mert az a belső meggyőződés támadhatatlan, mert az már az enyém az én felfedezett, megélt önvalóm, melyre ráébredtem. Mert minden tudás bennünk van, csak a felszínre kell hoznunk végre, hogy megélhessük a harmóniában az egy-ség boldogító érzését.Egyik alaptétele a pozitív gondolkodás.


Ahhoz, hogy az életben az akadályokat sikeresen le tudd küzdeni, illetve az életfeladatokat megoldani, csak úgy lehetséges ha pozitívan állsz hozzá és pozitívan gondolkodsz, s így pozitív rezgést bocsájtasz ki magadból. Mivel a hasonló a hasonlót vonzza, így vonzod be pozitív gondolkodásoddal a pozitív azaz jó dolgokat, s így biztosítva lesz számodra az élet minden gazdagsága, lelki, szellemi, anyagi lehetőségek, siker és boldogság. Fontos, hogy tudd, TE VAGY SORSOD IRÁNYÍTÓJA, ne mások ötletére, véleményére hallgass(kivéve ha összecseng belső meggyőződéseddel, s ha az illető ötletével maga is sikeres lett) bár még ez sem biztos siker, mert mindenki más és mindent másképp csinál. De ha ezek ellenére más ötletét követed s nem jön be, a veszteség, csalódás a tiéd, őt ez nem érinti, miért hallgattál rá, ez a te problémád. De ha pozitív gondolkodású vagy, még a rosszat is jóra tudod fordítani ha tisztában vagy vele, hogy nincs olyan gond, mely ne hozna ölében ajándékot neked. Meglátod, hogy a legrosszabb helyzetből is kitudod hozni a jót.DE HOGYAN legyünk pozitív gondolkodásúak?


Először is hagyd el a régi megszokott rossz negatív beidegződéseket. Mert ha fejed, azaz gondolati poharad tele van negatív gondolatokkal, hiába töltesz rá jót, az csak kifolyik. Tehát először a negatív rosszat ki kell üríteni magunkból. Szokj le a negatív mondatokról. Nem könnyű, mert a megszokás nagy úr, s már annyira megszoktuk, hogy észre sem vesszük, hogy mondatainkkal mennyire magunk alatt vágjuk a fát. Például nekem nem sikerül semmi, olyan szerencsétlen vagyok, soha nem lessz rá pénzem, stb. VIGYÁZZ mert e szavakkal parancsot adsz a történéseknek!Meg kell tanulni odafigyelni magunkra, hogy mikor mit mondunk. S
még poénnak sem poén, mivel minden működik, aztán csak kesergek és csodálkozom, hogy miért nem működik nekem semmi. Hát hogyan, miért működne amikor én tiltottam meg neki, mert negatív állításaimmal magamhoz vonzottam a sikertelen eseményeket. MERT hasonló a hasonlót vonzza. Tehát figyelj oda arra amit mondasz, így egyre jobban leszoksz a téged sikertelen vágányra terelő rossz mondásokról. De ha mégis kimondod utána gyorsan tedd hozzá:"töröld, töröld", ez felszólítás a memóriának, s az agy parancsként teljesíti, így megsemmisíti a rossz állítást.Különbözőproblémás helyzetek megközelítése, kivédése pozitív gondolkodással.


A pozitív gondolkodás mellett jó eredménnyel működő társ haver a lelki béke, melyet először csak napi 10 perces meditációval is el lehet érni. Reggeli megerősítő mondatok jó hatással vannak az egész nap eredményére, alkoss a napi eseményhez megfelelő mondatokat és minden reggel 3-szor nagy meggyő ződéssel ismételgesd el őket. Hited legyen nagy benne, mert ezzel nagy erőt adsz a megvalósuláshoz. Tudd, hogy az úgy is lesz, ha akarod, s van rá időd, lelki szemeid előtt képzeld el a már sikeresen megvalósult eseményt. Ha ezoterikus vagy és hiszel az Angyalokban is, kérheted STAMIEL, azaz a siker angyalának segítségét a megoldásban. De kérésedet pontosan fogalmazd meg! Ha védelemre van szükséged MICHAEL Arkangyal nagy előszeretettel segít, de fontos, hogy mindig 3-szor kérj mindent, mert a 3 kozmikus törvény erőt ad a beteljesedéshez. Napi megerősítések, amit magad alkotsz, de lehetnek az alábbiak is pl.: - pozitív gondolkodásom győzelemre viszi egész napi teendőimet - pozitív gondolkodásommal sok jót bevonzok az életembe - minden helyzetben:nyugodt, szeretetteljes és bölcs vagyok - minden helyzetben:nyugodt, megoldóképes, és sikeres vagyok. - Én
egy békés lélek vagyok, szeretetet érzek minden létező iránt - ez nem nehéz, mert valójában az emberiség az egy nagy család, s valahol a lényegi forrásból kiindulva mindannyian összetartozunk. E szemlélettel élve könnyebben fordulunk minden életesemény felé még ha problémás is, s ez a győzelmet is garantálni tudja. Mert a szeretet a legnagyobb és leghatásosabb erő, mellyel nem bír el senki és semmi. Nagyon jól jársz ha ezt a szemléletet meg tudod tartani s érzetét, élményét magadévá tudod tenni, mert így örök győztes leszel az élet viharában. Megerősítésként mondd naponta 3-szor: szeretetteljes vagyok, vagy minden helyzetben szeretetteljes vagyok. Ha jogosan leszúrnak akkor úgy is tudjuk, hogy mi mulasztottunk, békésen tegyük vagy beszéljük meg a teendőket, de mindig törekedjünk a békére, hogy más és mi is jól érezzük magunkat a bőrünkben.


De vannak negatív irányultságú, direkt ellenséges támadások is, és ha szemmel láthatóan nincs igaza a korholó személynek pl. igazságtalanul támadnak, illetve felesleges vitába akarnak belerántani: akkor ne vedd fel a piszkos kesztyűt, amit direkt provokációból, csapdaként dobtak le neked. Ne vedd fel, nem méltó
hozzád, hagy essen saját csapdájába az aki ki ásta neked (neki is szüksége van rá, hisz ebből tanul). De fontos tudnunk, hogy minden helyzetből, nekünk is mint mindenkinek tanulni kell. Mivel tudod - mert okos vagy - hogy az csak egy csel, így könnyedebb tudsz lenni, azaz ne vedd komolyan, ha lehet térj ki a téma elől és kérdezd meg mi a valódi problémája, tudsz-e ebben segíteni. Mert lehet, hogy azért ilyen igazságtalan veled, mert valaki vagy valami felidegesítette, ekkor nyugtasd meg őt, hisz ő van bajban ő érzi rosszul magát a bőrében, rajta kell segíteni. Például tereld a szót egy kellemes eseményre, vagy miután megkérdezted mi a gondja hallgasd is meg őt, mert az egymásra odafigyeléssel és törődéssel nagyon sokat adhatunk egymásnak. Fontos, hogy ideges negatív energiáját ne vedd át, inkább ilyen békés megoldásokkal vezesd le.

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.