Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

Kép

Arra a kérdésre,hogy"HOL TALÁLUNK MEG TÉGED?"

Jézus azt feleli:
"A fény a fényember bensejében él.
Ha ott nem világít-a világot beborítja a sötétség."


~
"ÉN VELETEK VAGYOK AZ IDŐK VÉGEZTÉIG."
~


Azért volt Jézus a valaha élt legnagyobb ember,mert gondosan utánozta égi Atyját.Mint hűséges Fia,Jézus olyan pontossággal utánozta Atyját,hogy ezt mondhatta követőinek:"Aki engem látott,látta az Atyát is".
Itt a földön minden helyzetben pontosan úgy tett,mint ahogyan Atyja,a Mindenható Isten tett volna."Semmit sem teszek saját kezdeményezésemből-magyarázta Jézus-,hanem ahogy az Atya tanított engem,úgy beszélem ezeket".Így amikor Jézus Krisztus életét nézzük,világos képet kapunk arról,milyen is Isten.Ezért bár János apostol elismerte,hogy"Istent egyetlen ember sem látta",mégis írhatta,hogy"Isten szeretet".Azért tehette ezt János,mert ismerte Isten szeretetét azáltal,amit Jézusban látott,aki az Atyja tökéletes visszatükröződése volt.

A gyenge,elgyötört emberek mindenféle fajtája megnyugvást talált a társaságában-férfiak,nők,gyermekek,gazdagok,szegények,hatalommal bírók és még a súlyos bűnt elkövetők is.Csupán a gonosz szívűek nem szerették őt.
Valójában Jézus nemcsak tanította követőit arra,hogy szeressék egymást,hanem azt is megmutatta,hogyan tegyék ezt.
~"AHOGY ÉN SZERETTELEK TITEKET-mondota-TI IS ÚGY SZERESSÉTEK EGYMÁST."~

"Az elfogadó szeretet"isteni bölcsesség":a napja egyformán süt jókra s gonoszokra,s érlel mosolygó sugarával konkolyt s búzát egyszerre."
 

 

1

nazareti jézus

2

nazareti jézus

3

nazareti jézus

Kép

Jézus életében egyszerűsitett.A gonosz mindig komplikált.A jóság mindig egyszerű.

Ha valaki hazudik,jó emlékezőtehetséggel kell rendelkeznie.Mindig emlékeznie kell arra,amit mondott.De ha valaki az igazságot mondja,nem szükséges,hogy jó emlékezőtehetséggel rendelkezzen.Azért mert mindig az igazat mondja.

Az esküdöző ember nem erősíti,hanem gyengíti szavahihetőségét.

A farizeusok számára az élet komplikált volt.Jézus számára nagyon egyszerű.

A farizeusok életét számtalan rendelés és törvény szabályozta.Jézus az emberi kétirányú elkötelezettséget két parancsolatban foglalta össze.Szeresd Istent és szeresd felebarátodat!Milyen egyszerűség!Beszédében olyan egyszerűen tárta az ember elé az igazságot,hogy a gyermek is megértette.Ezért voltak szavai már tettek.

A keleti ember minden tettét különböző esküvésekkel erősitette meg.Esküdtek az égre,a Földre,a templomra.Jézus egyszerűsitett;

"Teljességgel ne esküdjetek,hanem legyen a ti beszédetek igen-igen és nem-nem."

Az embernek nem szükséges szavát esküvel is megerősiteni,mert az igazság önmagát igazolja.

Jézus szavai tükrözték azt az igazságot,amely rajta látható volt.Ezért mondták,hogy hatalommal beszélt,nem úgy mint az írástudók.Ezért lettek szavai halhatatlanok.

Jézushoz több kérdést  intéztek,melyekre nem felelt semmit,de ha szólnia kellett,nem tudott  hallgatni.

AZ IGAZSÁG MÖGÖTT OTT ÁLL A VILÁGMINDENSÉG,

a hazugság mögött semmi sem áll.

KépKépKépKépKépKépKépKépKép

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.